dilluns, 4 de maig del 2015

La Teoria de l'aprenentatge social.

Albert Bandura és un psicòleg famós per la seva teoria de l'aprenentatge social, que es basa en la constatació que gran part de la conducta humana, incloent la relacionada amb l'aprenentatge, es modela segons models del propi grup.
Albert Bandura, Canadà 1925

Considera que l'explicació de l'aprenentatge a partir de les propostes del conductisme no són suficients per explicar tots els factors que influeixen en el seu procés i inclou un nou element: l'aprenentatge per l'observació. Les teories de l'aprenentatge social apareixen com a complementàries de les teories conductistes. En aquest cas, però l'aprenentatge que una persona dóna davant d'una determinada situació pot estar mediatitzada pel que la persona ha vist fer abans a altres persones.




D'aquesta manera, Bandura considera que la major part de les conductes, especialment en els infants, es donen a conseqüència de l'aprenentatge a través de l'observació i la imitació dels seus pares o de les persones que hi ha al seu voltant.

Us deixo un vídeo, explicat pel mateix psicòleg on es mostren clarament les conductes dels infants, en un experiment on els infants imiten el que fan els seus models adults. És molt antic, però crec que val la pena veure'l i reflexionar al respecte.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada